Wonderfour
Case_ Faktiskt

Faktagranskande samarbete mellan Sveriges största mediehus

Faktiskt. Faktagranskande journalistik i en tid av fake news. Ett samarbete mellan DN, SvD, SR, SVT och KIT. Utvecklad av oss på Wonderfour.

Uppdrag_

Webb / Digital plattform

Omfattning_

Strategi / Teknik

Beställare_

SvD / DN / SR / SVT / KIT

I slutet av februari 2018 blev det klart att vi på digitalbyrån Wonderfour fick uppdraget att stå för utvecklingen av en ny faktagranskande webbplats. Namnet var fortfarande inte klart men vi visste att flera av Sveriges största mediehus stod bakom det då hemliga projektet. Nu, två månader senare, vet vi att namnet blev Faktiskt, och att SvD, DN, SR, SVT och KIT är de samarbetande mediehusen.

Vi visste från start att tidsramarna för projektet var tajta och att många var inblandade. Ändå kunde Wonderfour leverera en färdig plattform innan utsatt deadline, mycket på grund av ett agilt arbetssätt och en liten arbetsgrupp som själva kunde ta alla viktiga beslut. Ett perfekt sätt att jobba enligt vår mening och något vi förespråkar för alla kunder i alla våra projekt.

Faktiskt.se av Wonderfour
Slack var ett bra verktyg för kommunikation när över 40 personer var inblandade

Säkert, snabbt & enkelt

Från vår sida var det viktigt att leverera en tekniskt säker och snabb plattform med ett så intuitivt och enkelt publiceringssätt som möjligt. Antalet skribenter skulle bli många och alla är vana vid olika CMS från sina respektive mediehus. På grund av kort tidsram kunde vi dessutom endast hålla utbildning för de blivande användarna vid ett tillfälle – det blev en svettig dag på kontoret med alla stolar upptagna och ett överfullt konferensrum.

https://www.instagram.com/p/BhZALZiDEEL/?taken-by=wonderfour_w4

Vid lansering, som skedde 03.00 på natten, mätte vi en Page Speed på 94 via Google PageSpeed Insights. Klart godkänt!

För att ytterligare säkra webbplatsen från attacker och för att ge den snabbare responstider (CDN – Content Delivery Network och olika sidoptimeringsfunktioner) har vi använt Cloudflare. Användandet av Cloudflare kommer att utvärderas men spontant känns det som en väldigt bra lösning och något vi kommer rekommendera för fler av våra kunder med hög belastning på sina servrar. Redan några timmar efter lansering hade faktiskt.se över 20.000 sidvisningar, men det påverkade inte prestandan negativt.

Faktiskt mobil

Faktiskt

 

Uppdrag_

Webb / Digital plattform

Omfattning_

Strategi / Teknik

Plattform_

WordPress

Beställare_

SvD / DN / SR / SVT / KIT

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.