fbpixel
Case

Faktiskt

  • Webbplats
  • Teknisk lösning
  • Plattform: WordPress. Cloudflare.
  • Kund: DN, SvD, SR, SVD, KIT
  • faktiskt.se

Faktiskt. Faktagranskande journalistik i en tid av fake news. Ett samarbete mellan DN, SvD, SR, SVT och KIT. Utvecklad av oss på Wonderfour.

I slutet av februari 2018 blev det klart att vi på digitalbyrån Wonderfour fick uppdraget att stå för utvecklingen av en ny faktagranskande webbplats. Namnet var fortfarande inte klart men vi visste att flera av Sveriges största mediehus stod bakom det då hemliga projektet. Nu, två månader senare, vet vi att namnet blev Faktiskt, och att SvD, DN, SR, SVT och KIT är de samarbetande mediehusen.

Vi visste från start att tidsramarna för projektet var tajta och att många var inblandade. Ändå kunde Wonderfour leverera en färdig plattform innan utsatt deadline, mycket på grund av ett agilt arbetssätt och en liten arbetsgrupp som själva kunde ta alla viktiga beslut. Ett perfekt sätt att jobba enligt vår mening och något vi förespråkar för alla kunder i alla våra projekt.

Faktiskt.se av Wonderfour
Slack var ett bra verktyg för kommunikation när över 40 personer var inblandade

Säkert, snabbt & enkelt

Från vår sida var det viktigt att leverera en tekniskt säker och snabb plattform med ett så intuitivt och enkelt publiceringssätt som möjligt. Antalet skribenter skulle bli många och alla är vana vid olika CMS från sina respektive mediehus. På grund av kort tidsram kunde vi dessutom endast hålla utbildning för de blivande användarna vid ett tillfälle – det blev en svettig dag på kontoret med alla stolar upptagna och ett överfullt konferensrum.

Vid lansering, som skedde 03.00 på natten, mätte vi en Page Speed på 94 via Google PageSpeed Insights. Klart godkänt!

För att ytterligare säkra webbplatsen från attacker och för att ge den snabbare responstider (CDN – Content Delivery Network och olika sidoptimeringsfunktioner) har vi använt Cloudflare. Användandet av Cloudflare kommer att utvärderas men spontant känns det som en väldigt bra lösning och något vi kommer rekommendera för fler av våra kunder med hög belastning på sina servrar. Redan några timmar efter lansering hade faktiskt.se över 20.000 sidvisningar, men det påverkade inte prestandan negativt.

Faktiskt av wonderfour
Faktiskt.se
Faktiskt av wonderfour
Faktiskt.se

 

Behöver ni också hjälp med er digitala satsning?

Det finns ett enkelt sätt att ta reda på om vi passar ihop. Om vi kan bli er digitala partner. Om vi kan skapa underverk tillsammans. Hör av dig så kan vi ta reda på det:
Lena Fischer vd & projektledare
+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Tio års samarbete talar sitt tydliga språk, vi är helt trygga med att Wonderfour levererar över förväntan vid varje Stockholm MediaWeek
- Staffan Slörner, vd, Sveriges Mediebyråer
Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!