Wonderfour
Case_ Sulkysport

Sport & spel i symbios på tekniskt avancerad travsajt

Sulky är en oberoende tidning om trav. I november 2016 fick Wonderfour uppdraget att ta fram en ny redaktionell webbplats åt den då helt nystartade travtidningen. Lanseringen skedde i samband med Prix d'Amérique den 26/1 2017. Sedan dess har vi arbetat nära Sulky och släppte under 2020 en omarbetad version av webbplatsen.

Uppdrag_

Webbplats / Grafisk profil / Teknisk konsult

Omfattning_

Strategi / Design / Teknik

Beställare_

Sulkysport

Wonderfour har arbetat nära Sulky sedan 2016. Då fick vi förtroendet att skapa den digitala tidningen Sulkysport, en självklar mötesplats för alla travintresserade i Sverige. Nyhetsartiklar, reportage, krönikor och debatt som speglade travsporten.

Sent under 2019, med ny ledning, var Sulky redo att också inkorporera mer av spelandet kring trav. Gemensamt med Sulky togs beslutet om att se över hela innehållet, samtidigt som vi på Wonderfour påbörjade en makeover av hela webbplatsen. UX, UI och backend gicks igenom för att skapa en på alla sätt bättre och tydligare produkt. Samtidigt bestämdes att papperseditionen av Sulky skulle sluta ges ut. Den digitala satsningen prioriterades och kompletterades med tre specialutgåvor i print per år.

Avancerat API

I den nya Sulky är travsporten fortfarande nummer ett, men vi har också utvecklat flera tekniskt avancerade funktioner för att hantera API från Svensk Travsport, funktioner för att informera om pågående lopp samt data om alla hästar, kuskar och ägare av hästar inom sporten. Vill du veta om hästen sprang ”barfota” i senaste loppet? Vilket rekord den har. Senaste vinster? Vi skapade också möjligheter för inloggade användare att spara sina favorithästar – ett sätt att hela tiden ha överblick över hur de presterar.

Spelaren är mobil. Spelaren vägrar vänta.

Vi vet att de som spelar på hästar gör det på mobilen. Och i den här målgruppen finns noll acceptans för fördröjning, för långsam laddning, för det som upplevs som onödigt. Mycket av Wonderfours arbete har legat på att skapa en så slimmad funktionalitet som möjligt. Detta samtidigt som funktionaliteten i sig är både avancerad och sprängfylld med information.

Snabbare. Snyggare. Bättre.

Den första versionen av nya sulkyport.se som gick live 2020 är mycket snabbare, trots den enorma mängd data som hanteras via API. UX och UI är förbättrat på nästan alla punkter. Speciellt den mobila upplevelsen har prioriterats. Vi är väldigt nöjda med nya Sulky och tror att den kommer att tas emot väl av sina läsare och den nya målgrupp av spelare som också har mycket nytta av den digitala plattformen.

 

Sulky mobilvy trav spel

Sulky trav sport digitalbyrå Wonderfour

Sulky trav sport spel digitalbyrå

Sulky trav sport spel digitalbyrå Wonderfour

Uppdrag_

Webbplats / Grafisk profil / Teknisk konsult

Omfattning_

Strategi / Design / Teknik

Plattform_

WordPress

Beställare_

Sulkysport

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.