fbpixel
Case

Tidningen Ridsport

  • Webbplats. Annonslösning.
  • Strategi / Design / Teknik
  • Plattform: WordPress / Revive
  • Kund: Tidningen Ridsport
  • tidningenridsport.se

Tidningen Ridsport - Sveriges ledande tidskrift om hästar & ridsport - valde Wonderfour för att göra ett fullständigt digitalt omtag. En åldrad EPI-server lösning skulle bytas ut mot en modern webbplats med WordPress som motor.

Ridsport är en hästtidning med anor och med en stor och kunnig läsekrets. Därför var det väldigt roligt att de vågade välja en relativt sett liten byrå för att hjälpa dem med sin stora digitala nysatsning. Helt ny form och gränssnitt, ny teknisk plattform, nytt annonshanteringsverktyg, migrering av det befintliga innehållet och mängder av nya funktioner. Och stöd i hela processen från oss på Wonderfour när det gäller tekniska och kommunikativa beslut.

Migrering extra allt

Att föra över det befintliga innehållet till den nya plattformen blev en riktig utmaning. Databasen som migrerades innehöll över 25.000 artiklar och ”vägde” nästan 8 gb. Henrik Sundberg, senior utvecklare på Wonderfour, tvingades verkligen sätta sig in i innehållet och strukturen i den gamla lösningen för att på smidigaste sätt kunna lyfta över materialet till WordPress. Resultatet blev vid lanseringstillfället en bibehållen besöksstatistik, opåverkade annonsintäkter och besökare som inte behöver se ”Sidan hittades inte”-sidor.

Tusen tack för en lansering som rullade på finfint och inte minst för en snygg proffsig sida som vi redan fått mycket beröm för!
Sussi Tornberg, Stf utgivare, vd

ridsport

Ridsport, nu 33% snabbare

Den nya tidningenridsport.se har fått en helt ny look utåt. Men även om designen är helt ny och äntligen verkligt mobilanpassad är kanske den största förändringen de verktyg Ridsports stora redaktion nu har för att hantera sitt innehåll. Nya pufftyper, hantering av nyhetsflöde, möjlighet att klistra material, sömlösa mallar för att presentera olika typer av innehåll, tillgång till bildspel, faktarutor, exakt placering  … Och fler funktioner är på gång.

Samtidigt som så mycket ny funktionalitet tillkommit och mängden innehåll som presenteras på varje sida mångdubblats – särskilt vad gäller bildstorlek – så har vi på Wonderfour lyckats få ned laddningstiden med i snitt 33%. Och arbetet med PageSpeed fortsätter.

digital tidning ridsport
Stor vikt har lagts vid att göra Tidningen Ridsports snabba nyhetsflöde funktionellt i mobilen – samtidigt som långläsningsreportagen får hålla sin magasinsrytm.

Tidningen Ridsport

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Jag kan inte nog uttrycka min uppskattning över samarbetet med er. Ni är alltigenom helproffsiga!
- Eva Blomqvist, Generalsekreterare Bilkåren
Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!