fbpixel
Case

Tidningen Ridsport

  • Webbplats. Annonslösning.
  • Strategi / Design / Teknik / Sociala medier
  • Plattform: WordPress / Revive
  • Kund: Tidningen Ridsport
  • tidningenridsport.se

Tidningen Ridsport - Sveriges ledande tidskrift om hästar & ridsport - valde Wonderfour för att göra ett fullständigt digitalt omtag. En åldrad EPI-server lösning skulle bytas ut mot en modern webbplats med WordPress som motor.

Ridsport är en hästtidning med anor och med en stor och kunnig läsekrets. Därför var det väldigt roligt att de vågade välja en relativt sett liten byrå för att hjälpa dem med sin stora digitala nysatsning. Helt ny form och gränssnitt, ny teknisk plattform, nytt annonshanteringsverktyg, migrering av det befintliga innehållet och mängder av nya funktioner. Och stöd i hela processen från oss på Wonderfour när det gäller tekniska och kommunikativa beslut.

Migrering extra allt

Att föra över det befintliga innehållet till den nya plattformen blev en riktig utmaning. Databasen som migrerades innehöll över 25.000 artiklar och ”vägde” nästan 8 gb. Henrik Sundberg, senior utvecklare på Wonderfour, tvingades verkligen sätta sig in i innehållet och strukturen i den gamla lösningen för att på smidigaste sätt kunna lyfta över materialet till WordPress. Resultatet blev vid lanseringstillfället en bibehållen besöksstatistik, opåverkade annonsintäkter och besökare som inte behöver se ”Sidan hittades inte”-sidor.

Tusen tack för en lansering som rullade på finfint och inte minst för en snygg proffsig sida som vi redan fått mycket beröm för!
Sussi Tornberg, Stf utgivare, vd

Ridsport, nu 33% snabbare

Den nya tidningenridsport.se har fått en helt ny look utåt. Men även om designen är helt ny och äntligen verkligt mobilanpassad är kanske den största förändringen de verktyg Ridsports stora redaktion nu har för att hantera sitt innehåll. Nya pufftyper, hantering av nyhetsflöde, möjlighet att klistra material, sömlösa mallar för att presentera olika typer av innehåll, tillgång till bildspel, faktarutor, exakt placering  … Och fler funktioner är på gång.

Samtidigt som så mycket ny funktionalitet tillkommit och mängden innehåll som presenteras på varje sida mångdubblats – särskilt vad gäller bildstorlek – så har vi på Wonderfour lyckats få ned laddningstiden med i snitt 33%. Och arbetet med PageSpeed fortsätter.

digital tidning ridsport
Stor vikt har lagts vid att göra Tidningen Ridsports snabba nyhetsflöde funktionellt i mobilen – samtidigt som långläsningsreportagen får behålla sin magasinsrytm.

Över all förväntan i sociala medier

Parallellt med arbetet att utveckla Ridsports webbsatsning har Wonderfour också haft uppdraget att hjälpa Ridsport med deras sociala kanaler. När vi påbörjade arbetet hade Ridsport reda en trogen skara följare på Facebook och Instagram, men ingen tydlig strategi för hur det dagliga arbetet skulle ske. Vi skapade en aktivitets- och contentkalender och försåg Ridsport med mallar för hur de kunde publicera olika typer av inlägg. Vi drev också på i arbetet med att göra Instagram Stories till en central del av den dagliga kommunikationen med målgruppen, och en viktig del i att driva trafik till webbplatsen via ”swipe-vänliga” stories.
Idag har Ridsport 27 600 följare på Instagram och 68 000 följare på Facebook.

Vi har hjälpt till att skapa lättanvända grafiska mallar, övergripande strategi samt ansvarat för att producera och publicera betalda kampanjer i sociala medier.
Tilda Olsson, Content Manager på Wonderfour

Wonderfour har även arbetat med kampanjer för att hjälpa Ridsport att konvertera och engagera. I och med arbetet har Wonderfour skapat kampanjfilmer anpassade till de digitala plattformarna och sedan haft en utbildning i målgrupper och annonshantering i Business Manager tillsammans med Ridsport.

Ett spännande projekt där Wonderfour har agerat som en fullservicebyrå och hjälpt till i många olika kategorier, inklusive Strategi, Design, Teknik och Sociala Medier.

Behöver ni också hjälp med er digitala satsning?

Det finns ett enkelt sätt att ta reda på om vi passar ihop. Om vi kan bli er digitala partner. Om vi kan skapa underverk tillsammans. Hör av dig så kan vi ta reda på det:
Lena Fischer vd & projektledare
+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Tio års samarbete talar sitt tydliga språk, vi är helt trygga med att Wonderfour levererar över förväntan vid varje Stockholm MediaWeek
- Staffan Slörner, vd, Sveriges Mediebyråer
Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!