Awwwards
Case

Tidningen Ridsport

  • Webbplats. Annonslösning.
  • Strategi / Design / Teknik
  • Plattform: WordPress / Revive
  • Kund: Tidningen Ridsport
  • tidningenridsport.se

Tidningen Ridsport - Sveriges ledande tidskrift om hästar & ridsport - valde Wonderfour för att göra ett fullständigt digitalt omtag. En åldrad EPI-server lösning skulle bytas ut mot en modern webbplats med WordPress som motor.

Ridsport är en hästtidning med anor och med en stor och kunnig läsekrets. Därför var det väldigt roligt att de vågade välja en relativt sett liten byrå för att hjälpa dem med sin stora digitala nysatsning. Helt ny form och gränssnitt, ny teknisk plattform, nytt annonshanteringsverktyg, migrering av det befintliga innehållet och mängder av nya funktioner. Och stöd i hela processen från oss på Wonderfour när det gäller tekniska och kommunikativa beslut.

Migrering extra allt

Att föra över det befintliga innehållet till den nya plattformen blev en riktig utmaning. Databasen som migrerades innehöll över 25.000 artiklar och ”vägde” nästan 8 gb. Henrik Sundberg, senior utvecklare på Wonderfour, tvingades verkligen sätta sig in i innehållet och strukturen i den gamla lösningen för att på smidigaste sätt kunna lyfta över materialet till WordPress. Resultatet blev vid lanseringstillfället en bibehållen besöksstatistik, opåverkade annonsintäkter och besökare som inte behöver se ”Sidan hittades inte”-sidor.

Tusen tack för en lansering som rullade på finfint och inte minst för en snygg proffsig sida som vi redan fått mycket beröm för!
Sussi Tornberg, Stf utgivare, vd

ridsport

Ridsport, nu 33% snabbare

Den nya tidningenridsport.se har fått en helt ny look utåt. Men även om designen är helt ny och äntligen verkligt mobilanpassad är kanske den största förändringen de verktyg Ridsports stora redaktion nu har för att hantera sitt innehåll. Nya pufftyper, hantering av nyhetsflöde, möjlighet att klistra material, sömlösa mallar för att presentera olika typer av innehåll, tillgång till bildspel, faktarutor, exakt placering  … Och fler funktioner är på gång.

Samtidigt som så mycket ny funktionalitet tillkommit och mängden innehåll som presenteras på varje sida mångdubblats – särskilt vad gäller bildstorlek – så har vi på Wonderfour lyckats få ned laddningstiden med i snitt 33%. Och arbetet med PageSpeed fortsätter.

digital tidning ridsport
Stor vikt har lagts vid att göra Tidningen Ridsports snabba nyhetsflöde funktionellt i mobilen – samtidigt som långläsningsreportagen får hålla sin magasinsrytm.

Tidningen Ridsport

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Söker du en digitalbyrå som tänker redaktionellt?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Så arbetar vi
Tusen tack för en lansering som rullade på finfint och inte minst för en snygg proffsig sida som vi redan fått mycket beröm för!
- Sussi Tornberg, Stf utgivare, vd tidningen Ridsport
Om du emellanåt vill ha vår syn på nyheter inom gränslandet tech & media så ska du självklart prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev.
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.