Wonderfour
Case_ Skogen

Digitalt helhetsgrepp om Skogen

Föreningen Skogen är en ideell, allmännyttig förening. I 140 år har man verkat för ett aktivare och hållbarare brukande av skogen. Med 7000 medlemmar förenas man av viljan att använda skogen bättre, i Sverige och globalt.

Uppdrag_

Grafisk Identitet / Webbplatser / Betallösning / Migration

Omfattning_

Strategi / Design / Teknik

Beställare_

Föreningen Skogen

Vi på digitalbyrån Wonderfour vann uppdraget om en total översyn av Skogens digitala närvaro. Helt ny webbplats för Tidningen Skogen och Föreningen Skogen. Ny hantering av nyhetsbrev och kundresa. Ny webbplats för Skogen i Skolan – en pedagogisk samlingsplats för att inspirera och utbilda elever om skogen och dess möjligheter. Dessutom integration av Flowy Pay för inline-betalning av prenumerationstjänster och medlemskap samt en sömlös migration från Drupal till WordPress av över 25.000 artiklar. Wonderfour fick också uppdraget att ta fram Skogens nya logotyp och grafiska identitet.

Världens första integration av Flowy Pay

Wonderfour har sedan tidigare hjälpt ett flertal tidningar att integrera Flowys prenumerationstjänster i deras digitala miljö. För Skogen integrerade vi den helt nya tjänsten Flowy Pay för inline betalning. Med det menas att besökaren inte behöver skickas ut från webbplatsen till Flowys betallösning – allt sker sömlöst direkt på den egna webbplatsen. Vad vi vet var detta den första integrationen av Flowy Pay som utförts.

Smidig migration från Drupal till WordPress på över 25.000 artiklar

Genom en noggrann process för databasöverföring kunde Wonderfour säkerställa att skogen.se befintliga innehåll och data migrerades smidigt från Drupal till WordPress. Detta innebar minimal påverkan på användarupplevelsen och tillät webbplatsen att snabbt fortsätta erbjuda relevant information och funktioner på den nya plattformen. Den framgångsrika datamigrationen var en viktig del av den övergripande webbplatsövergången och bidrog till att säkerställa att den nya WordPress-webbplatsen var fullt fungerande och up-to-date från första dagen.

Ny grafisk identitet

Wonderfour tog fram en ny grafisk identitet i form av typografi, färgval och logotyp för Skogen – en identitet som var en viktig del i moderniseringen av ett nytt mer digitalt Skogen.

Wonderfour
Skogen i Skolan webbyrå digitalbyrå Wonderfour Stockholm
skogeniskolan2
skogeniskolan3
skogeniskolan4
skogeniskolan5

Skogen i Skolan – kunskap om skogen för barn och unga

Utöver webbplatsen för Tidningen Skogen och Föreningen Skogen tog vi på Wonderfour också fram en ny webbplats för skogeniskolan.se där vi också integrerade skogslektioner.se med läromedel och lektioner för barn och unga.

Tidningen Skogen / Föreningen Skogen

Skogen i Skolan

Uppdrag_

Grafisk Identitet / Webbplatser / Betallösning / Migration

Omfattning_

Strategi / Design / Teknik

Plattform_

WordPress / Flowy Pay

Beställare_

Föreningen Skogen

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.