Wonderfour

Insikt_ 2021.10.26

WooCommerce – smidig e-handel med WordPress

WooCommerce – smidig e-handel med WordPress

Tidningsprenumerationer, japansk keramik eller event - allt går att sälja i en e-handel byggd på WooCommerce. Och har du redan idag en webbplats byggd på WordPress, ja då är integrationen lättare än du kanske tror.

WooCommerce är ett e-handelsplugin till WordPress. Lanserad 2011 och idag använd av nära fyra miljoner e-handlare. Det är 30% av världens onlinebutiker! Så varför har WooCommerce blivit så populärt? Det korta svaret är öppen källkod och smidig integration i den redan så populära plattformen WordPress.

Öppen källkod

Precis som WordPress har WooCommerce öppen källkod. När du väljer WooCommerce binder du inte upp dig i en existerande plattform och du slipper licenskostnader. Öppen källkod gör också att det finns tusentals färdiga teman och redan utvecklade funktioner att välja på. Du slipper oroa dig för att e-handelslösningen du valt inte kan hantera de krav du har, dagligen utvecklas nya funktioner och tillägg och saknar du en funktion så vet du att den går att utveckla. Du är heller inte låst till en leverantör. Framtidssäkert alltså.

Färdigt tema eller egen integration?

Som sagt finns tusentals ”färdiga” teman att ladda hem. Antingen gratis eller att köpa. Är du själv van med WordPress, vet hur plugins hanteras och har lite grundläggande kunskaper i att koda, ja då kan ett färdigt tema vara en bra lösning.

Integration med andra system

WooCommerce popularitet gör att det redan ”out of the box” smidigt kan integreras med mängder av affärs- och bokföringssystem system som Visma och Fortnox.

WooCommerce – för vem?

WooCommerce är för alla. Från den lilla hobby e-handlaren som vill sälja sin hemgjorda keramik till stora enterpriselösningar för att driva affärskritisk onlinehandel.

SEO – Sökmotoroptimering

Alla e-handlare vet att SEO är en oerhört viktig del av affären. Med WordPress och WooCommerce får du den kanske bästa plattformen för att göra dina produkter synliga. WordPress smarta taxonomi och struktur parat med smarta SEO-verktyg som Yoast gör sökmotoroptimeringen enkel och effektiv.

Färdiga betalningslösningar

Kortbetalning, digital plånbok eller checkoutlösning? Med WooCommerce finns färdiga integrationer med nästan alla populära betalningssätt. Klarna, PayPal, Stripe, Swish, Payson, Apple Pay, Google Pay eller Alipay, Visa, Amex eller kanske betalning med Bitcoin? Det svåra valet är att välja vilka betalningsslösningar som passar just din e-handel.

Wonderfour + WooCommerce = ❤️

Vi på digitalbyrån Wonderfour valde att inrikta oss på webbutveckling i WordPress redan 2012. Vi är kort och gott experter på WordPress. Därför är det självklart att vi valt WooCommerce som plattform när vi hjälper våra kunder med deras e-handelslösningar. Våra utvecklare kan hjälpa dig som startar en enkel e-handel, om du redan idag har en e-handel du vill utveckla eller dig som behöver en enterpriselösning med hantering av många valutor, stor trafik och mycket ordrar.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er att utveckla er e-handel, driva trafik, öka konverteringar och skapa kreativ och datadriven digital marknadsföring? Hör av dig till Lena Fischer, Head of New Business, på lena@wonderfour.se eller 070-710 83 43.

 

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.