fbpixel

Verifierad på Instagram – så enkelt är det

Nu har Instagram äntligen börjat rulla ut funktionalitet som gör det möjligt för alla konton att enkelt ansöka om att bli verifierade. Vi visar hur enkelt det är.

Redan i december 2014 lanserade Instagram verifierade profiler som ett sätt att göra det enklare för användarna att se om ett konto faktiskt tillhörde den där kändisen, varumärket eller offentliga personen som det utgav sig för. Exakt hur det gick till att bli verifierad har dock Instagram inte varit så högljudda med att berätta. Vissa konton blev verifierade trots att de hade en relativt liten följarskara, medan andra kunde ha miljoner följare utan någon verifieringssymbol (en vit bock på en blå bakgrund).

Instagram verifierad
Han är inte bara (före detta) president och pappa – han är verifierad på Instagram också.

Nu har Instagram äntligen börjat rulla ut funktionalitet som gör det möjligt för alla konton att enkelt ansöka om att bli verifierade. Och det är enkelt att ansöka.

Så här gör du:

  1. Gå in i Instagram-appen. Gå till ditt konto genom att klicka på din ikon längst ned till höger.
  2. Klicka ut menyn – ”hamburgermenyn” med de de horisontella strecken längt upp till höger.
  3. Välj Inställningar längst ned i menyn och välj Begär verifiering.
  4. Fyll i formuläret med uppgifter om ditt namn, ditt kontonamn och ett sätt att identifiera dig eller ditt företag/varumärke. Ett bevis på att du verkligen är du. Det enklaste sättet att verifiera dig är genom en bild på ditt pass, en bild på företagets bolagsordning eller en bild på en vatten- eller elräkning.
  5. Vänta och håll tummarna om att Instagram kommer att verifiera dig.

Det kan vara bra att känna till att mängden följare påverkar dina chanser att bli verifierad, även om det finns exempel på verifierade konton som knappt har några följare alls. Hur länge ditt konto funnits kan också påverka, samt om du redan är verifierad på Facebook.

Lycka till!

XO / Wonderfour

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Jag måste säga att ni har varit den mest proffsiga webbyrå jag har varit med om. Jag har varit med om ett flertal webbprojekt och ni är bara bäst.
- Marie Broholmer, Webbredaktör Centrum för Idrottsforskning
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!