fbpixel

Svenskarna & internet 2017

Årets undersökning är här. En 134 sidor lång rapport om svenskarnas internetvanor. Vi på Wonderfour har gjort ett svandyk rakt ner i datan och plockat ut några av godbitarna.

Annonsblockerare
Att nästan var tredje svensk använder annonsblockerare är ingen rolig läsning för publishers. Och än värre att nästan 60% gör det i målgruppen 16-25 år. Inte oväntat är användningen av annonsblockerare vanligare bland män.

Sociala nätverk
Användningen av sociala plattformar fortsätter att öka. Dock inte alls lika snabbt som tidigare. Mest är de sällananvändarna, alltså de som uppger att de besöker ett sociala nätverk ”någon gång” som ökat. 56% av svenskarna använder sociala nätverk dagligen. Överlägset störst är självklart Facebook och Facebook Messenger. Men Facebook är också det sociala nätverk som ökat minst, medan Instagram och Snapchat ökat mest sedan 2016, båda med 9%. Facebook har också tappat användare sedan 2016 i målgruppen 16-25 år.

Svenskarna & internet
Så mycket Data…

Instagram ökar som sagt och används av 53% av alla internetanvändare. Det kan till exempel noteras att hela 12% i målgruppen över 76 år använder Instagram. Coolt tycker vi.

I åldersgruppen tjejer 12-15 år använder 97% Instagram och 89% gör det dagligen.

I år är Pinterest med för första gången i rapporten. Drygt 17 % av internetanvändarna använder Pinterest och bland kvinnor i åldrarna 16–35 år är det omkring 40 procent som använder Pinterest någon gång.

Alltså hög tid att se över sin sociala medier-strategi.

Även i åldern 76+ är det hela 73% som läser tidning digitalt.

Digitala tidningar
81% av internetanvändarna läser tidningen på webben eller i en tidningsapp. Den siffran har inte ändrats nämnvärt under de senaste tio åren. Däremot har andelen som gör det dagligen ökat och är nu 30%. Även i åldern 76+ är det hela 73% som läser tidning digitalt.

SparaSpara

SparaSpara

Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Jag kan inte nog uttrycka min uppskattning över samarbetet med er. Ni är alltigenom helproffsiga!
- Eva Blomqvist, Generalsekreterare Bilkåren
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!