Wonderfour

Insikt_ 2020.03.27

Sociala medier – fyra enkla tips för småföretagaren

Sociala medier – fyra enkla tips för småföretagaren

Som småföretagare är du van att hantera det mesta själv. Bokföring, sälj, marknadsföring, sociala medier... Vi listar fyra lösningar på vanliga utmaningar som många små företag står inför.

1. Det tar för mycket tid

Lösning: Sätt en innehållsstrategi
Skapa en lista över konkreta typer av innehåll att arbeta med för att lägga minimalt med tid på den kreativa processen vid varje inlägg och publicering. Du kommer alltid ha innehåll och idéer att falla tillbaka på. Exempel på det kan vara tips till din målgrupp som även stärker ditt företag som kunnigt eller kanske “Visste du att–?”-inlägg som belyser området du verkar inom. Gör du en mall för hur dessa inlägg ska paketeras kommer arbetet att gå ännu snabbare.

2. Kvaliteten på dina bilder är för dålig

Lösning: Appar
Bra bildkvalitet är idag en hygienfaktor. Har du inte kunskapen eller inte kan lägga pengar på redigeringsprogram? Då kan appar bli din räddning. Välj ett fåtal som du smidigt använder för enklare redigering av dina bilder och för att producera rörligt material som animerade gif:ar och video.

3. Du glömmer att publicera

Lösning: Publiceringsverktyg
Det finns flera gratisvarianter som gör ditt liv lite lättare. Schemalägg ditt innehåll med automatisk publicering och behåll fokus på dina primära arbetsuppgifter. Håll dock koll på responsen och var noga med att svara på kommentarer och DM.

4. Kreativiteten sinar

Lösning: Funktionen spara på Instagram
Uppfinn inte hjulet varje gång utan inspireras av andra. Ett enkelt sätt är att spara content du inspireras av när du ändå scrollar i flödet på Instagram. Använd möjligheten att spara i mappar så du lätt hittar det och slipper letandet bland screenshots på olika ställen och devices.

Behöver du fokusera helt på din kompetens i stället för företagets sociala medier?
Då finns vi här, redo att ta ditt företags sociala medier till nya höjder. Hör av dig till oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm – hello@wonderfour.se / 070-710 83 43.

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.