fbpixel

Sex heta SEO-tips för 2018

Vi listar sex heta tips när det gäller sökmotoroptimering inför det nya året. Hygienfaktor på det mesta, men det är så Google fungerar idag - SEO-trollande funkar liksom inte längre. Så utan inbördes ordning:

  1. Mobilt. Fortsätt optimera din mobila närvaro. Google märker direkt när du slarvar eller inte ger användarna bästa möjliga mobila upplevelse. Och ja, responsivt är såklart hygienfaktor. Google AMP (Accelerated Mobile Pages) borde vara en självklarhet för alla idag.
  2. Pagespeed. Vi har länge predikat om värdet av snabbladdade sidor och Google fortsätter prioritera dessa. Att dina användare vill få se ditt innehåll snabbt är självklart.
  3. Innehåll, innehåll, innehåll. Har du bäst innehåll inom ditt område kommer användarna (och Google) att uppmärksamma det. Och innehåll idag är lika mycket video, grafer och infographics som text och bild.
  4. Om möjligt, lägg den extra energi som krävs för att bli den utvalda faktatext som Google placerar överst i vissa sökningar, den så kallade Google Rich Snippet. Särskilt viktigt om du säljer en tjänst eller en produkt.
  5. Håll hela tiden koll på konkurrenterna och vilka som ”rejtar” högre än dig på dina sökord. Vad gör de annorlunda? Kan du göra samma sak (men bättre?).
  6. Testa, testa, testa. Och mät, mät, mät. Hela tiden.

Sex tips lät bäst, men här kommer ett extra bonustips:
Google reserverar flera av sina högst rankade sökträffar på vissa söktermer till video. Det gäller särskilt sökningar av typen ”Hur tvättar man en bil”. På den typen av sökningar är det alltså väldigt viktigt att ha rörligt material som också optimerats för världens näst största sökmotor, nämligen YouTube.

Vill du prata mer SEO, digitala strategier, digital utveckling och digitala affärer med en digitalbyrå som verkligen älskar digitalt? Tveka då inte att höra av dig till Lena Fischer på lena@wonderfour.se eller 070-710-83 43.

Wonderfour är en digitalbyrå som hjälper sina kunder med digital strategi, design, teknik och innehåll. Vi skapar morgondagens digitala lösningar.

Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Tio års samarbete talar sitt tydliga språk, vi är helt trygga med att Wonderfour levererar över förväntan vid varje Stockholm MediaWeek
- Staffan Slörner, vd, Sveriges Mediebyråer
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!