fbpixel

Rörligt berör

Enligt en studie som Cisco har gjort kommer mer än 80% av all internetkonsumtion ske via video år 2019. Vår hjärna har betydligt lättare att hantera information som är rörlig, 60 000 gånger snabbare än vanlig text. En bild säger mer än tusen ord, så vad säger då en video?

Det finns många fördelar med att skapa rörligt material för era digitala kanaler men några av dem väger tyngre än andra. Ni får förbättrad SEO – om ni optimerar era videos ökar ni era chanser med 53% att nå Googles förstasida på resultatsök. Rörligt material skapar ett högre engagemang – det är 10 gånger större chans att era följare gillar och delar rörligt material än ett vanligt textinlägg. Det handlar inte bara om sociala medier, rörligt kan även skapa större spridning och engagemang i nyhetsbrev eller mailutskick. Enligt en undersökning som Hubspot har gjort så ökar klicken med 200-300% på länkar till videos eller rörligt material som GIFar i email.
Det kanske är värt att se över vad ditt företag kan vinna på att använda mer rörligt i er kommunikation?

Vi menar inte att rörligt ska ersätta all er text i digitala kanaler, men det kan bli ett bra komplement till texten. Men ta’t lugnt, ni behöver inte skynda er att skapa videos av ert innehåll. Det bästa är att istället arbeta regelbundet och långsiktigt, så era följare vet var, när och hur de ska interagera med ert innehåll. Få med det rörliga i er strategi över sociala medier redan från början. På lång sikt kommer det generera fler följare och större spridning. Glöm inte heller att lyssna på era följare efter att ni har publicerat rörligt innehåll, och låt dem hjälpa er med er framtida kommunikation!

En bra början är att använda er av Facebook Live eller Instagram Live.

Hur skapar jag en video utan att spendera en massa pengar?
Ni behöver inte investera i en dyr kamera med utrustning, om något år kommer den ändå kännas gammal. Med några enklare tillbehör till din mobiltelefon kan produktionen kännas professionell. Komplettera telefonen med en myggmikrofon och ett stativ för att inte få en ”skakig” film, och vips har du snyggt rörligt material. Du kan även förstärka upplevelsen med ljudeffekter eller musik.

Nedan listar vi program/appar som du kan använda dig av för att redigera din film
– iMovie (gratis)
– Videoshop (20 kr)
– Adobe Premiere (en del av Adobe paketet)
– Boomerang (gratis)
– Maxisto (gratis)
– Filmic Pro (159 kr)
– Filmic Pro Camera Kit (199 kr)
– Cloudreel (plattform för film, från 1500 kr/mån)

Vill du veta mer om hur vi som digitalbyrå kan hjälpa dig? Kontakta vår vd och projektledare Lena Fischer på lena@wonderfour.se eller 070-710 83 43.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Om du emellanåt vill ha vår - digitalbyrån Wonderfour - syn på nyheter i gränslandet tech & media, ja då ska du omedelbart prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev :-)
Tummen upp

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
”Professionella, snabba, kreativa, lösningsorienterade och pedagogiska. Det går inte att beskriva det på ett annat sätt: Wonderfour är verkligen vår digitala bästis.”
- Susanna Thulé, Business Arena
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.
Wonderfour
- en smartare digitalbyrå & webbyrå i Stockholm
Rörstrandsgatan 46
113 40 Stockholm
org nr 556580-6386
Wonderfour W4 AB
Credit rating AAA

Vi är helt klimatkompenserade via GoClimateNeutral

På digitalbyrån Wonderfour skapar vi smarta digitala lösningar för smarta företag, organisationer och varumärken. Det har vi gjort sedan 2010.

Vi hjälper er med analys & strategi, med koncept, design, UI och UX. Vi löser det tekniska - kod & programmering - och utvecklar helst i Php och WordPress. Vi kan producera ert innehåll - text och rörligt - och vi kan ta hand om er närvaro i sociala medier. Visst låter det bra? Tillsammans gör vi ert nästa digitala projekt helt wonderfour!

have a wonderfour day!