Från Episerver till WordPress – det fixar vi

Dags att berätta lite om våra erfarenheter från våra snart 8 år på Wonderfour när det kommer till att gå från ett förlegat, krångligt och dyrt CMS till en modern webbplats byggt med WordPress som CMS.

Vi har vid flera tillfällen under arbetet med en ny version av en webbplats fått i uppdrag av kunden att göra en migrering av bilder, användare och artiklar m.m. från deras tidigare CMS till WordPress. Detta har vi alltid lyckats genomföra med gott resultat.

De migreringar av CMS vi genomfört under åren:

  • Episerver till WordPress
  • Joomla till WordPress
  • Polopoly till WordPress
  • Umbraco till WordPress
  • Drupal till WordPress
  • WordPress till WordPress

Även om inte just ert CMS är med ovan så kan vi med största sannolikhet migrera till WordPress även från ert cms.

Alla migreringar har skett med stor omsorg av innehållet med noggrann validering för att se till att materialet blivit korrekt importerat.

Under importfasen så bygger vi inte sällan skräddarsydda funktioner för att anpassa innehållet till sitt nya hem.

Vi gör även ompekningar av urler så att ett byte av url-struktur för bättre SEO-ranking inte medför en uppsjö av ”404 Sidan hittades inte”-träffar på webbplatsen. Om inte detta arbete görs så leder det med största sannolikhet till försämrad ranking i googles sökresultatlistor.

Vi ser även till att designlösningar på webbplatsen i många fall byggs på ett sådant sätt att bilder i ”fel format” också fungerar i den nya miljön.

Hur lång tid tar en import till WordPress?

Beroende på skillnader mellan aktuellt CMS och WordPress, eventuella förändringar i url-strukturer, tidigare funktionalitet som ska översättas till ny funktionalitet, antal artiklar, samt hur man arbetat med den äldre webbplatsen så är det väldigt olika. En migrering kan ta allt från en halv arbetsdag till 2-3 veckor.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta vår vd och projektledare Lena Fischer på lena@wonderfour.se eller 070-710 83 43.

Om du emellanåt vill ha vår syn på nyheter inom gränslandet tech & media så ska du självklart prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev.

Söker du en digitalbyrå
med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Välj rätt digitalbyrå
Alltså - nya hotellrevyn.se - underbart retro-modern. Just love it!
- Therese Guovelin, 1:e vice ordförande, LO
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.