Wonderfour

Insikt_ 2019.11.18

ConnectID – betalvägg för tidningar & magasin

ConnectID – betalvägg för tidningar & magasin

Är er tidning i stånd att börja låsa artiklar med hjälp av en betalvägg? Vi på Wonderfour har agerat tekniska konsulter åt flera tidningar som implementerat Flowys tjänst ConnectID.

Flowy + MediaConnect = sant

Flowy, tidigare Titeldata och Pressdata som gick samman under 2019, har i samband med hopslagningen bytt system för prenumerationshantering. Det är något som berör alla som tidigare använt Titeldata eller Pressdata för sin prenumerationshantering. Och det är många av Sveriges tidningar & magasin.

Det nya systemet dit alla prenumerationsregister kommer att migreras heter Connect och ägs av det norska företaget Mediaconnect.

ConnectID

I och med Connect så får man också möjlighet att använda sig av tjänsten ConnectID, en lösning för att hantera digitala inloggningar knutna till prenumerationer som finns i Connect. Med andra ord en betalvägg.

Connect används idag av bland annat dessa tidningar:

  • Dagens Samhälle
  • Allers
  • Dagbladet
  • Dagsavisen
  • Elle

De främsta fördelarna med ConnectID

Gemensam inloggning
Samma inloggning för att komma åt alla sina tjänster. Man kan alltså utnyttja samma inloggningstjänst på alla sina tidningstitlar inom ett mediehus och på flera tjänster/medier – exempelvis webb och nativeappar i iOS och Android.

Betalning
Säker och flexibel betalning med ett antal olika betalningsalternativ. Flowy, som är i färd att färdigställa implementationen av ConnectID för många av sina kunder, kommer erbjuda dessa betalningsätt:

  • Swish
  • Kort
  • Faktura
  • Wallet
  • Klarna

Betalvägg a´ la Wonderfour

I och med ConnectID så har man alltså möjligheten att dels erbjuda försäljning av sina titlar online, men man har också en självklar möjlighet att implementera betalvägg på sin onlineprodukt med hjälp av ConnectID och det medföljande API som man kan nyttja.

ConnectID har från första början funktionaliteten att kunna knyta ett nyskapat digitalt konto till en aktiv prenumeration med hjälp av uppgifterna man anger när man vill skapa ett digitalt konto.

Dock behöver man i sin tjänst bygga vissa API-kopplingar mot ConnectID för att få reda på mer information om den inloggade prenumeranten för att se om denne verkligen har rättigheter att komma åt produkten som man försöker få åtkomst till.

Detta gör man genom att ansluta till deras API via Oauth2.

Wonderfour bygger för närvarande just denna koppling till ConnectID för en av våra kunders webbplatser i WordPress och lansering för denna tjänst är planerad till årsskiftet 2019/2020.

Behöver er tidning teknisk konsultation och eller teknisk produktionsledning kring övergången till ConnectID eller liknande system? Wonderfour har arbetat med ett stort antal tidningar & magasin, och skapat deras digitala editioner. Vi har djup kunskap i betalväggar och prenumerationshantering, vilka problem som kan uppstå men också vilka fantastiska möjligheter denna typ av system kan vara när de hanteras korrekt.

Henrik Sundberg, CTO & utvecklare hos oss på digitalbyrån Wonderfour, har djup insyn i vad som krävs för att lyckas med sin implementering av betalvägg och prenumerationshantering. Du når honom på henrik@wonderfour.se

Till er tjänst
Är vi rätt digital byrå för er? Kontakta Lena Fischer, Head of New Business, så tar vi reda på det.

+46 70 710 83 43
lena@wonderfour.se
Digitala insikter
Tankar, inspiration & insikter från oss på digitala byrån Wonderfour som med ojämna mellanrum droppar rakt ner i din mailbox.
CASE_

Söker du en digitalbyrå med design thinking? med agilt dna? med teknisk spets?

Då kan du sluta leta nu. Kontakta Lena Fischer, Head of New Business hos oss på digitalbyrån Wonderfour i Stockholm.

lena@wonderfour.se

+46 70 710 83 43

Bli kontaktad

Tack!

Vi kommer höra av oss till er så snart vi kan.
👍
hej!
Jag godkänner att ni sparar mina kontaktuppgifter.