Dagens Samhälle vann pris för Årets Innovation.

Man kan vinna priser för att man låter bli att göra en nyhetswebb. Det kan låta märkligt‚ men det här var en bra idé från början till slut. Ett modigt beslut av tidningens ledning och en utmaning som fick oss på W4 att gå igång på alla cylindrar.

I samma stund som nyhetswebben stängdes påbörjades arbetet med Dagens Samhälle Debatt, en ny webbtjänst som på ett tydligt sätt kompletterar tidningens affär och fungerar som ett forum för samhällsdebatten. W4 gjorde formen och innehållsstrukturen. På tidskriftsgalan den 9 november vann Dagens Samhälle Debatt priset för Årets innovation. Så här löd juryns motivering:

”Konsten att hitta en ny vinkel på ett gammalt problem är den klassiska utmaningen för journalisten. Vinnaren i Årets Innovation har på samma sätt vänt och vridit för att hitta en ny vinkel på sig själva. Genom att ifrågasätta, våga och sluta gå i vältrampade hjulspår har årets vinnare brutit ny mark och hittat både nya läsare och ett nytt självförtroende. Årets vinnare är Dagens Samhälle.”

I filmen så ses Mats Edman och Staffan Hällerfors då de tar emot priset från Lars Adaktusson på Tidskriftsgalan.

Söker du en digitalbyrå som tänker redaktionellt?

Då kan du sluta leta nu.

Kontakta vår vd & projektledare Lena på

lena@wonderfour.se +46 70 710 83 43

Så arbetar vi
Tio års samarbete talar sitt tydliga språk, vi är helt trygga med att Wonderfour levererar över förväntan vid varje Stockholm MediaWeek
- Staffan Slörner, vd, Sveriges Mediebyråer
Om du emellanåt vill ha vår syn på nyheter inom gränslandet tech & media så ska du självklart prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev.
Hej! Har du frågor? Vill du att jag kontaktar dig?
Lena Fischer, vd
X
Tack!
Jag hör av mig så snart jag kan.
Hoppsan, det där funkade inte. Men du kan höra av dig till mig på lena@wonderfour.se istället.